tirsdag 23. juli 2019

Hekserier på gang...?


Da vi overtok hytta, overtok vi ganske mye av inventaret i hytta også, blant annet denne heksa som henger i taket.


 

Heks eller trollkjerring viser til ei kvinne som driv med trolldom. Den mannlege motparten er ein trollmann. Hekser er kjend frå folketrua i mange ulike kulturar, frå ei rekke hekseprosessar i den vestlege verda mot slutten av mellomalderen, og frå nyare populærkulturHekseri er blitt framheva som ei positiv kraft i den moderne wiccareligionen.
Hekser er framstilte som hjelparar som ved hjelp av urtebryggtalismanar og sterke formlar kan lega, skada eller endra folk sine kjensler, det siste særleg i samband med kjærleiksmagi. Dei er også blitt sett på som ledsagarar til Djevelen og skulda for uårsjukdom og uventa død for folk og fe.
Kvinner i alle aldrar kan kallast hekser, men ei utbreidd førestilling er at ei heks er ei gammal kjerring med groteske trekk som lang nase eller store vorterBaba Jaga og Black Annis er namngjevne døme på slike trollkjerringar.
Kilde: Wikipedia.noFramtiden til denne heksa er ennå uklar. Er ikke så sikker på at vi vil ha den hengende i taket, men samtidig så er den jo litt stilig, eller....? 
Kunne du tenkt den en heks i taket? Hvorfor/hvorfor ikke? 

1 kommentar:

  1. På en hytte, ja. I leiligheten, nei. Fordi hekser passer best på gamle hytter.

    SvarSlett

Blir kjempeglad om du vil legge igjen en liten hilsen til meg!
Ha en fin dag!