mandag 9. januar 2017

Selbuvotter og anna strikk

Jeg fikk rett før jul spørsmål om å strikke Selbuvotter, og det måtte jeg jo bare gjøre. Mener jeg har strikket ett par før en gang, men aner ikke hvor de endte opp... Så dette var noe jeg hadde lyst å strikke.
Jeg kikket litt på mønster, og fant noen som ikke skulle strikkes på alt for tynne pinner, så da var det bare å sette i gang da.

Jeg valgte å bruke Trysilgarn sitt Peru, som en ett blandingsgarn bestående av alpakka, ull og akryl. De ble gode og myke, og akkurat passe pusete.
Usikker på hvordan vottene holder fasongen i bruk, så det håper jeg at jeg får en tilbakemelding på etter hvert.

Mønsteret fant jeg i ett gamle hefte med klassikere fra SandnesGarn.
Jeg strikket vrangborden med pinner 3 mm og resten av vottene på 3,5. Siden garnet mitt var bittelitt tynnere enn orginalgarnet, så brukte jeg maskeantall og mønster til herrevottene, og de passet meg ganske perfekt. Så da satser jeg på at de blir passende til hun som skal ha de også.


Ellers så gikk jeg tom for svart garn til ullbuksa jeg holder på med i dag. Og det midt på bein nr 2 - typisk!


Så da fikk den en pause. Og jeg benyttet anledningen til å nøste opp noe gammelt Relax-garn som her ligget i lageret så lenge, at jeg husker ikke hvor det kommer fra...


Dette garnet skal jeg bruke til ukas lue!

Nå som minstemann er i seng, og Junior og mannen ikke har kommet hjem fra klatring ennå, skal jeg fortsette på ullbuksa. For etter å ha fulgt Junior på kulturskolen, smatt jeg innom Europris og fikk ta i det siste nøstet jeg trenger til ullbuksa.

Hva strikker du på i kveld? 

2 kommentarer:

 1. Fine votter! :)

  Irriterende å gå tom for garn, men det ser heldigvis ut som om du har litt annet å strikke på mens du venter på påfyll, da. Har liggende kjempegammelt garn jeg ikke husker hvor kommer fra, jeg også. Veldig kjekt å få brukt det til noe.

  Her strikkes det klut og lue. Prøver å bruke opp en pose med arvegarn.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Mottakeren ble visst også veldig glad for vottene, så da er alt bare topp!
   Heldigvis har jeg Europris i nabolaget, så det var ikke så langt til garnet .

   Slett

Blir kjempeglad om du vil legge igjen en liten hilsen til meg!
Ha en fin dag!