onsdag 18. mars 2015

Noe pågående, noe ferdig og noe nytt

Jeg har tenkt litt på å ha ett innlegg med en slags oppsummering av uka som har gått, ukentlig. Bygd opp over de samme segmentene hver gang. Jeg har også vurdert podcast, etter inspirasjon av de norske podcastene som har dukket opp. Men siden jeg ikke har så stort behov for å stikke meg fram via lyd eller video, så tar jeg det her i blogge i stedet. 

Jeg tenker å skrive noe om; 
- pågående prosjekter
- ferdige prosjekter
- dagens kopp
- stash jeg har kjøpt
- inspirasjon
- ting jeg har lyst å lage

Ja, så da er det vel bare å sette i gang da :) 

Pågående prosjekter

Det jeg for tiden har fokus på er skjørtet jeg strikker til meg selv i garnet Paljett fra Svarta Fåret. Jeg var kommet ett godt stykke, da jeg innså jeg ikke kom til å få nok garn, i tillegg til at skjørtet ble ENORMT!! 
 Så da rakk jeg opp til linningen, og startet på nytt, og nå ser det mye bedre ut! 

 
Gleder meg til å se hvordan det blir, og til jeg kan det det i bruk. Liker garnet, men det har litt lett for å henge seg opp i paljettene. 

Jeg strikker også kanter på LogCabin-teppet innimellom. Det går litt tregt med dette for tiden, men det ligger framme i kurva til stadig påminnelse om at det er på tide å få det ferdig. Er jo ikke så mye som mangler heller, så burde være overkommelig liksom. Retrojakka mi har ligget i posen siden vinterferien. Jeg strikket hele jakka på bare noen få dager, men så ble den liggende i poseni flere uker, i påvente av at jeg tok mot til meg og fikk sydd ett par sømmer, før jeg klipte opp foran. Det var like skummelt som alltid, men ser ut til at det gikk god denne gangen også. Nå er det stoplene foran, knapper og trådfest som står igjen. 


Gleder meg til å ta i bruk denne også! Kanskje til helga? 

Ferdige prosjekter

Som jeg skrev tidligere i uka, så prøvde jeg å bli venn med symaskina. Resultatet denne gangen ble 3 nett, som jeg skal bruke til prosjektene mine. Ingen av nettene ble feilfrie, men de er mer enn bra nok for meg. 
Alt stoffet er fra Stoff og Stil. Jeg sliter med å bestemme meg for hvilke stoff og hvor mye jeg skal kjøpe når jeg er innom, derfor har jeg det med å plukke med meg sånne fullstappa brødposer med stoff for 20,- kr/pose. 
Jeg har god erfaring med disse posene, det er masse forskjellige farger, kvalitet og størrelse. Fra biter på 10x10 cm, til biter som er 1x1 meter!! 


Jeg har fortsatt masse stoff i ulike farger, størrelser og kvaliteter, så jeg har planer om å sy flere sånne nett. 
Disse er så enkle at jeg klarer å sy de, selv om jeg gjerne skulle hatt noen med glidelåser og lommer etc., men vi får se hva jeg klarer med tiden. 

Dagens kopp

Denne koppen fikk jeg i en 2-pakk en eller annen gang. Dette er ikke de koppene jeg bruker mest, men samtidig så liker jeg de godt. De er en slags mellomting mellom glass og kopp, både i utseende og i tykkelse. 
Dette er en Grand Cru-kopp fra Rosendahl. 

Stash jeg har kjøpt

Som jeg nevnte tidligere så antok jeg at jeg fikk for lite garn til kantene på LogCabin-teppet. Så da bestilte jeg like godt 2 nøster fra todamer.no, og den lengste rundpinnen de hadde i 3 mm. Desverre var den bare 80 cm, men det får gå på ett vis. Helst skulle den vært 250 cm... :O 


Inspirasjon

Det som har inspirert meg den siste uka er våren som er på vei, med klarere farger og mer lys! 
Jeg har også kost meg masse med podcasten til ByBilla. Verdt å få med seg!

Ting jeg har lyst å lage
 
 Jeg har sett ett stilig teppe som jeg har lyst å lage. Det er ett hekleteppe, som jeg ser mitt snitt å bruke å få unna en del restegarn på. 
Men det store spørsmålet er om vi trenger noen flere tepper? 

Bilde fra Ravelry.com
 
Teppet er laget fra hjørne til hjørnet, og blir ofte omtalt som C2C. (corner to corner) 
 
Men nå er det nok blogging for i kveld, nå skal jeg hekle videre på stolpene på Retrojakka mi, og se på ett eller annet på TV'en. 
 
Ha en flott kveld du også! 
 
-Annette-

2 kommentarer:

 1. Hei! Jeg kom over bloggen din på jakt etter strikkeinspirasjon og det fant jeg i massevis!Takk for det!. Ser du skriver at To damer ikke har lange rundpinner, men da har du kanskje oversett KnitPro-pinnene? Wire fås opptil 150 cm lang og kan enkelt forlenges ved å skjøte to eller flere sammen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott at du fant masse inspirasjon her, og tusen takk for kommentar, det setter jeg stor pris på! Alltid kjekt å se/høre at det er noen som leser det jeg bruker tid på å skrive :)
   Jeg har god kjennskap til Knit-Pro-pinnene, og har hele settet selv. Det er bare at jeg trenger en lang 3 mm pinne, og Knit-Pro utskiftbare ikke finnes i tynnere pinner enn 3,5 mm, så da er jeg liksom like langt ;)
   Ønsker deg en flott søndag!

   Slett

Blir kjempeglad om du vil legge igjen en liten hilsen til meg!
Ha en fin dag!