lørdag 31. oktober 2015

Halloween er vel kommet for å bli...

Man kan vel mene hva man vil om halloween, men det ser ut som den er kommet for å bli.
Jeg har spurt litt forskjellige folk om hvorfor vi skal feire halloween, uten at noen har kunnet gi meg noe svar.
Skal jeg være med å markere en dag, vil jeg gjerne vite hvorfor!?!

Så, vet du hvorfor vi markerer halloween?

Om du ikke vet, så kan du kanskje, som meg bli litt klokere av dette;

Allehelgensaften, på engelsk kalt Halloween, er en helligdag hvis opprinnelse er feiringen av allehelgensdag, festen for alle de helgener hvis navn ikke er kjent. Denne feires i Den katolske kirke 1. november, og allehelgensaften (egentlig aftenen før allehelgensdag) feires derfor i katolske områder 31. oktober. I ortodoks tradisjon feires allehelgensdag første søndag etter pinse, og ifølge keltisk tradisjon på kvelden den 31. oktober.

Dette er hentet fra Wikipedia. Man skal jo ikke alltid stole på den kilden, men i dette tilfellet virker det sant da.

Og med barn i huset må man vel bare erkjenne at halloween er kommet for å bli.
I år er vi invitert over til noen naboer, og behovet for pynt er ikke tilstede her, men jeg ble litt fristet til å se hva jeg eventuelt kan lage til neste år, og tenkte jeg skulle dele noe av det jeg fant :)

Halloween Party Banner

 

Jeg har i mange sammenhenger sett på sånne vimpelrekker. Jeg har ennå ikke laget noen, men tror det snart er på tide. Denne var i alle fall fargerik og ett skikkelig blikkfang.


Halloween delights

© phoeny

Kanskje man skulle lagd ett gresskar man kan gjenbruke fra år til år? Så lenge du ikke er glad i spise gresskar, så må jo dette bare være genialt, eller hva?


Halloween square

© Speattle


Hvem trenger vel ikke en sånn kopptue til å vaske opp kliss og søl etter halloween-partyet? Dette må jo være den perfekte vertinnegave!?!
Desverre ble jeg for sen til å lage en i år, men kanskje neste år?
 

Pumpkin Patch Socks

 

Og siden halloween er i overgangen mellom oktober og november, sent på høsten, så kan det kanskje være godt med noen tykke og varme sokker, når man er ute på knask eller knep-runde, eller om man skal springe og åpne døren med jevne mellomrom. 
Med disse sokkene vil jeg tro du kan holde varmen på beina.

Sånn, det var dagens halloween-inspirasjon fra meg, nå skal jeg snart begynne å bake muffins til dagens fest, og innimellom skal jeg kose med med dette strikketøyet; 


Ha en flott lørdag og ta imot barna som ringer på døra på en OK selv om du kanskje ikke markerer Halloween, og husk slukker du lysene går de aller fleste bare videre uten å ringe på! 

AnnetteK 
 

1 kommentar:

  1. Hei og takk for hilsen som varmet i bloggen min.
    Halloween har vært et begrep i vår familie i mange år, siden eldstesønn ble født på denne dagen. Ja, 21 år siden i går. Siden han elsket skumle ting fra han var liten, ble det Halloweenbursdager hvert år. Og du vil ikke tro hvor mye jobb jeg la i, både i kaker og dekor der hjemme. Han var kjempefornøyd hvert år.
    Nå er jeg så lei det, for handelsstanden skor seg på denne trenden. Og det er igrunnen mye fjas ute å går.

    SvarSlett

Blir kjempeglad om du vil legge igjen en liten hilsen til meg!
Ha en fin dag!