tirsdag 2. januar 2018

Er du klar? Her kommer prosjektgalskapen min...

Som jeg nevnte i går, så hadde jeg en ryddedag i prosjektene mine i går. Og det var det virkelig behov for. Har du lyst å bli med meg gjennom prosjektlista? 

Jeg hentet fram det jeg hadde av påbegynte prosjekter, og samlet av på gulvet, og som du ser, så er det litt kaos...


Prosjektlista slik den så ut ved årsskiftet. 

Jeg tok så for meg hvert enkelt prosjekt.

Skjørt

Dette startet jeg på i 2014, og jeg har strikket på det sånn tidvis. Jeg startet med 5 nøster, og som du kanskje ser så har jeg startet på nøste 4. Om med tanke på at jeg ikke er ett strekmenneske, så blir det for lite garn. Og å finne samme innfarging av dette garnet skal vel da godt gjøres. Så her var det bare å koble tråden på nøstemaskina, og rekke opp.
 Curliecue, teppe

Morsom fasong på dette teppet. Jeg startet på det i forbindelse med at jeg skulle hjelpe mamma med mønsteret. Jeg hadde en plan om å lage ett til meg selv også, og strikket det i Finull. Men siden jeg ikke ble helt fortrolig med min egen fargesammensetning, så rakk jeg opp dette også. 

Domino, teppe
Dette strikkes i ulike restegarn, som passer til pinner 4 mm (?)
Dette er ett skikkelig cozy-memory-teppe altså. Morsomt å strikke på er det også.

Restekassa, teppe

Teppe etter innfallsmetoden, med garn som jeg en gang fikk overta etter ei dame på internettet. Dette er garn med akryl i, i større eller mindre grad. Ble ikke helt som jeg hadde tenkt. 
Planen er at jeg skal se om jeg får det firkantet, så jeg kan ta det med som teppe til dukkene i barnehagen. Men blir det ikke slik som jeg tenker, så kaster jeg det bare. 

Blomstereng

 Blomsterteppe er inspirert av alle de flotte Primula-teppene som folk heklet her for ett par-tre år siden. Jeg har ikke brukt noen oppskrift, bare prøvd meg fram til hvordan jeg ville ha det.
Her bruker jeg opp alle små-rester som er for små til andre resteprosjekter. Viktig å utnytte så mye som mulig av garnet, må vite ;)

Lamina Wrap

Før jul i 2015 var jeg med på Julethreeway, hvor vi byttet 8 mininøster med 3 andre, og dermed fikk 24 tilbake, som ble en adventskalender. Mininøstene brukte jeg i dette skjerf-sjalet, med en nøytral grå mellom hver farge. Og som du ser så har jeg ikke 24 fargerike striper ennå, men det skal det bli etter hvert.
Tror dette blir veldig fint og deilig når det blir ferdig altså!

Garter Squish


Dette mønsteret er det Stephen West som har laget. Jeg syns han lager masse kult, men mønstrene hans passer liksom ikke til meg. Blir ikke helt fortrolig. Men dette teppet liker jeg veldig godt. Det er rillestrikket, med en litt enkel, men likevel fin kant som liksom "ruller" seg rundt kanten på sidene.

PleddDette teppet er også rillestrikket, og veldig enkelt. Dette strikkes i Viking sitt Pledd-garn. Ett garn jeg arvet etter mannens gammeltante. Dette er ett sånn tanketomt prosjekt som jeg trenger når jeg må ha noe helt enkelt innimellom.
Liker fargene godt, de kommer bare ikke riktig fram på bildet.

 Popcorn Babyteppe


Dette begynte som en teststrikk for ett par-tre år siden. Jeg startet på det og da tilbakemelding på mønsteret. Mønsteret sier ensfarget, men jeg hadde ikke nok garn, så tenkte jeg skulle legge inn noen striper. Det ble ikke bra, så da ble det liggende. Nå var det på tide å ta en avgjørelse, og det endte med opprekking. Granny Stripe

Enda ett resteteppe. Denne gangen for garn som er litt tykkere, eller dobbelt.

Still light

Dette som skulle bli en tunika til meg selv, startet jeg på utpå nyåret i fjor. Når jeg nå tok den fram igjen, lyste den rosa stripa mot meg, og det var stort sett bare den jeg klarte å se. Og med tanke på at jeg ikke liker rosa så veldig godt, så ble denne også opprekt.

Raggsokker

Av en eller annen grunn, ble disse gigastore. Og de er strikket av bare smårester, da snakker vi 1 - 5 meter ca. Så disse ble rett og slett bare kastet i søpla. Bort med de!

Go'klompen-jakke

Dette skal bli jakke til en liten prins som ble født i november, så på tide å få den ferdig. Liker mønsteret og strukturen veldig godt!

Selbustrømper, bestilling

Disse strikkes på bestilling til ei hyggelig mor i klassen til minstemann.


Så da forsvant det en del prosjekter, og lista ble forkortet. Og kurvene mine så med ett litt med ryddige ut.

 

Det gjorde veldig godt å få tatt en sånn skikkelig opprydding. Og nå har jeg faktisk bare prosjekter jeg har lyst å fullføre på lista mi.
Om du ser på prosjektlista mi borti margen på høyreside, så står det prosjekter der som ikke er omtalt. Det er bestillinger som jeg har garn og mønster til, men som foreløpig ligger litt på vent ;)

Hvor mange prosjekter har du?
Har du brukt årskiftet til opprydding og fått oversikt?

Kommer plutselig tilbake og viser dere hva som "lå igjen" da prosjektkurvene var satt på plass...

4 kommentarer:

 1. Var helt enig med deg i oppryddingen din. Noen ganger er det så godt å tekke opp, for da er man liksom «nullstilt» Kos deg med «restene»

  SvarSlett
 2. Flott å starte nye året med en opprydning! Ha et flott nytt år med massevis av prosjekt!

  SvarSlett
 3. Tja, vil ikke si det er galskap. Er vel omtrent som her, bare at du har faktisk gjort noe med det, og det har ikke jeg enda.

  SvarSlett
 4. Du altså! Jeg fatter ikke at du klarer å ha så mye forskjellig på gang, og enda ha overskudd til å sortere og vurdere... Godt å få ryddet opp tenker jeg, deilig med orden og oversikt.
  Og jeg? Jo, jeg har ett prosjekt av gangen som vanlig, så kjedelig er jeg. ;)

  SvarSlett

Blir kjempeglad om du vil legge igjen en liten hilsen til meg!
Ha en fin dag!