tirsdag 8. november 2016

Gjenbruk av gamle stearinlys

Når du brenner lys, så stopper de som oftes å brenne når det er igjen en 2-3 cm med lys. Og det er jo kjempebra, med tanke på brannsikkerhet.
Jeg har i den sammen heng tenkt på at det blir en del lysstumper å kaste, i alle fall når man er så glad i brenne lys som jeg er.

Så fikk jeg en ide..... 

Så jeg begynte å samle sammen stumpene.
På Panduro fikk jeg kjøpt veker til en billig penge.

Stumpene puttet jeg i ett almuniniums-litersmål, og så smeltet jeg stumpene. Jeg har både satt litersmålet i en kasserolle meg kokende vann, og jeg har satt det oppå vedovnen.

Når stumpene har smeltet har jeg tømt de over i glass eller melkekartonger som jeg har satt veker oppi.
Når kartongen er fulle lirker jeg de nye lysene utav.


Når jeg smelter i glass får jeg de ikke utav, så da brenner jeg lysene i glassene som en lykt!Så av stumper jeg har samlet siden someren, harjeg nå snart 4 lys som brenner i ca 10 timer hver :)

2 kommentarer:

  1. Det er gøy å støpe lys! Jeg bruker tre veker i melkekartong-lys, ellers smelter det bare et lite hull midt på, og så drukner veken etter en stund. Tror det finnes tykkere veker også, slik at det holder med en.

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har foreløpig bare brukt sånne små melkekartonger gutta dra hjem fra skolen, og glass fra peanut-smør. Men noterer meg tipsene dine og tar de med meg ;)

      Slett

Blir kjempeglad om du vil legge igjen en liten hilsen til meg!
Ha en fin dag!