søndag 21. august 2016

Ripsgele, like godt i dag som i barndommen

I går fikk jeg være med ei venninne og ribbe ripsbusken, før de skulle overlevere leiligheten til nye eiere i dag. 
Og jammen fikk jeg da sanket med meg litt, som jeg kunne koke ripsgele av. 

Jeg fant en framgangsmåte presentert av Lars Barmen, som jeg brukte. 

Det første jeg gjorde, var å plukke ut rusk, rask og blader. Og så skylte jeg de godt og puttet de i en kasserolle. 


Jeg kokte de med en liten skvett vann, og kokte til det var væske til over bærene. 
Så silte jeg ut safta, og målte opp hvor mye saft det var.  Jeg hadde 1,1 liter ripssaft.

Så puttet jeg safta tilbake i kasserollen, og kokte opp, mens jeg rørte inn 1 kg sukker. 


Jeg kokte og rørte til alt sukkeret hadde løst seg opp i safta. 


Så var det bare å skru av plata, og ta kasserollen til siden. Nå var tiden kommet for å ta bort skummet som begynte å stivne. 

Og når alt skummet var borte, var det bare å øse væsken over i rene glass og skåler. 



Så lot jeg glassene så på benken til avkjøling ett par-tre timer før jeg fikk satt de inn i kjøleskapet. 
Og i morges hadde vi en stiv og smaksrik ripsgele til å ha på brødskiva vårres! 

Nam, nam!!

Men nå skal jeg strikke litt igjen tenkte jeg, jeg har jo startet ett nytt prosjekt i helga :) 

2 kommentarer:

  1. Så deilig med hjemmelaget ripsgele! Her ble det en mager bærfangst, sikkert mye på grunn av en våt og kald sommer. Men vi fikk i alle fall nok til en smuldrepai med rips og stikkelsbår.

    SvarSlett
  2. Så kjedelig at det ble så lite bær da. Her har det vært masse rips og solbær rundt om, men sånn som jordbær har det neste ikke vært mulig å få tak i, annet enn i butikken til 40 kr kurva!!

    SvarSlett

Blir kjempeglad om du vil legge igjen en liten hilsen til meg!
Ha en fin dag!